Під час війни в Україні переселенці отримуватимуть паперові пенсійні посвідчення

Дата: 09 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Пенсійний Фонд України оформлюватиме посвідчення внутрішньо переміщеним особам, яким призначено пенсію, у паперовій формі. Постанова діятиме під час воєнного стану та упродовж трьох місяців після його скасування.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Фото з відкритих джерел

З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну з технічних причин було призупинено виготовлення платіжних карток, які одночасно є пенсійними посвідченнями (електронних пенсійних посвідчень) для ВПО, що отримали довідку внутрішньо переміщеної особи до 24.02.2022”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до Офісу Омбудсмана надходили звернення, зокрема від ГО “Донбас SOS” та внутрішньо переміщених осіб, яким призначено пенсію, про неможливість отримати електронні пенсійні посвідчення.

Аби врегулювати ситуацію, що склалася, уряд ухвалив постанову “Деякі питання оформлення пенсійних посвідчень внутрішньо переміщеним особам”, проєкт якої розробили Міністерство соціальної політики та Пенсійний фонд України.

Документом передбачено, що на період дії воєнного стану та впродовж трьох місяців після його припинення або скасування органами Пенсійного фонду буде здійснюватися оформлення пенсійних посвідчень ВПО, яким призначено пенсію, у паперовій формі.

Нагадаємо, у січні 2023 року правозахисники закликали владу покращити доступ переселенцям-пенсіонерам до електронних пенсійних посвідчень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter