На Київщині відкрили ще одне модульне містечко для тих, хто втратив житло через повномасштабну війну

Дата: 26 Березня 2023
A+ A- Підписатися
У селі Дмитрівка Київської області відкрили модульне містечко для людей, які втратили власне житло через повномасштабну російську агресію. Містечко розраховане на одночасне розміщення 252 людей.
 
Про це повідомили у Київській ОВА.
 
Модульне містечко у Дмитрівці. Джерело: Київська ОВА

Там зазначили, що модульне містечко складається із 3 секцій. Кожна має 21 кімнату, санвузол, кухню, їдальню, дитячу та кімнату-сушарку для одягу. Нині у 2 секціях вже проживає 41 сім’я (115 людей), а третя секція готова до заселення.

Тимчасове житло обладнане необхідною технікою, меблями, речами першої потреби. Поруч встановлено потужний генератор на 220 кВт. 

Модульне містечко у Дмитрівці. Джерело: Київська ОВА

“На жаль, війна триває. Але життя також продовжується. російські військові принесли багато горя та руйнувань на Київщину. Щодня триває спільна робота над відновленням знищеного окупантами, аби люди змогли якнайшвидше повернутися до власних домівок. Тому таке тимчасове житло має бути максимально комфортним і затишним для мешканців”, — зазначив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

В ОВА зазначили, що це вже 16-те модульне містечко, встановлене на Київщині за сприяння уряду Польщі та підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Такі містечка встановили зокрема в Ірпені, Бучі, Кухарях, Василькові, Іванкові, Макарові. 

Нагадаємо, 23 лютого у Рівненькій області відкрили перше модульне містечко для ВПО. У 12 будинках житимуть понад 40 переселенців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter