На Рівненщині відкрили перше модульне містечко для переселенців

Дата: 24 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

23 лютого, у четвер, у Рівненькій області відкрили перше модульне містечко для ВПО. У 12 будинках житимуть понад 40 переселенців.

Про це повідомив очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Фото: Віталій Коваль

Будинки утеплені та витримують температуру до -40°C. У кожному з них є автономне опалення. Також облаштована кухня, душова, шафа, двоспальне ліжко та двомісний диван.

“Новостворене містечко знаходиться на території Радивилівської територіальної громади. Її обрали невипадково, адже громада займає друге місце в області з прийнятих ВПО у співвідношенні до місцевого населення”, – зазначив голова ОВА.

Фото: Віталій Коваль

Відомо, що будинки виготовило підприємство “Лайф Буд”, яке переїхало з Харківщини на Рівненщину. До повномасштабної війни вони займалися монтажем теплоізоляції, а вже згодом перекваліфікувалися та стали робити модульні конструкції.

У будинки поселяться сім’ї переселенців, які мешкають в громаді. Як зазначає Коваль, пріоритет надавали офіційно працевлаштованим ВПО, мамам з дітьми, чоловіки яких є військовослужбовцями, людям з інвалідністю, а також вузькопрофільним спеціалістам, яких потребує громада.

Фото: Віталій Коваль

“Коли люди хочуть працювати, шукають і знаходять роботу, вони швидше адаптуються на новому місці. Таких ВПО ми підтримуємо в першу чергу. Адже зайняті руки ніколи не опустяться!” – підсумував він.

Раніше ZMINA писала, що за останній рік усі внутрішньо переміщені особи на Рівненщині, які знайшли в регіоні роботу, переважно переселились із гуртожитків до індивідуального орендованого житла. 

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада України підтримала в цілому закон №7198 щодо створення державного реєстру пошкодженого та зруйнованого внаслідок збройного вторгнення РФ в Україну житла і порядок компенсації за нього.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter