З Донеччини вночі під російськими обстрілами евакуювали поранену жінку та ще п’ятьох літніх жителів

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

З небезпечних регіонів Донеччини евакуювали ще шістьох цивільних, серед яких одна жінка мала тяжке поранення, отримане внаслідок російського обстрілу. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Скриншот відео

Заявку на евакуацію з села Новоселидівка поліціянти отримали зранку, але через щільні обстріли дістатись до населеного пункту змогли лише вночі. Члени евакуаційного екіпажу кажуть, що працювали майже наосліп, бо джерел світла не вмикали, використовуючи прилади нічного бачення.

У підсумку у безпеку вивезли 75-річного чоловіка та чотирьох жінок віком від 60 до 70 років. Людей спершу розмістять у притулку, а надалі вони переїдуть до Дніпропетровської області.

Також вдалось врятувати з лінії фронту важко поранену жінку. Вона була у критичному стані, тож її одразу доставили до лікарів.

Посадовці на Донеччині постійно закликають мешканців не нехтувати безпекою та покидати область, що є однією з найбільш постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення росіян. З початку великої війни у регіоні росіяни вбили щонайменше 2818 цивільних, а поранили понад 6,3 тисячі.

Для евакуації можна звернутися на гарячі лінії груп “Білий янгол” (як дзвінком, так і смс) на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Нагадаємо, що повномасштабне російське вторгнення продовжує непропорційно впливати на літніх українців. До прикладу, влітку поточного року серед поранених та загиблих унаслідок російських атак старші за 60 років становили 39%. Водночас ця ж демографічна група становить 25% населення України загалом.

В ООН висували припущення щодо того, чому склалася така ситуація. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter