З Бердянська потайки виїхав експоліцейський, який вдома міг здавати росіянам колег: його затримали

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На Черкащині правоохоронці затримали колишнього поліцейського, який приїхав з тимчасово окупованого Бердянська, де, за даними слідчих, допомагав російським загарбникам. 

Про це розповіли у ДБР. 

Детективи кажуть, що підозрюваний у держзраді чоловік добровільно пішов на службу до росіян. 

“Здавав загарбникам інформацію щодо українських правоохоронців, проводив у них обшуки, вилучав зброю. Також він віддав загарбникам службовий транспорт та агітував місцевих жителів допомагати окупаційній адміністрації”, – зазначають слідчі. 

Знайшли колишнього правоохоронця в одному із сіл на Черкащині.

З собою з окупації він забрав орієнтування на розшук українців, видані росіянами, пам’ятку “Як стати громадянином РФ” та спеціальний дозвіл на безперешкодний проїзд всіма блок-постами загарбників у Запорізькій області.

Усі ці речі правоохоронці знайшли у нього під час обшуку. 

Окрім цього, знайшли видруковані мапи з позначенням на підконтрольній Україні території, а тому детективам ще слід встановити, чи не займався затриманий диверсіями. 

Якщо суд визнає його винним, то він може потрапити до в’язниці на строк до 15 років або отримати довічне з конфіскацією майна. 

Підозрюваний не єдиний колишній правоохоронець з Бердянська, який почав співпрацювати з росіянами. До прикладу, заочно судитимуть трьох його “колег”, які досі вишукують патріотів для загарбників у місті. 

Поліцейський з Бердянська Юрій Микитенко, якого росіяни протримали у полоні майже місяць, казав, що перший час поліція допомагала з розселенням біженців із Маріуполя й патрулюванням вулиць від мародерів, але вже у квітні до відділку прийшли окупанти. 

Нагадаємо, що голова СБУ часів Януковича Олександр Якименко та ще вісім екссиловиків отримали підозри за катування цивільних у Херсоні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter