Судитимуть трьох експравоохоронців з Бердянська, які для росіян вишукують патріотів у місті

Дата: 11 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

До 15 років позбавлення волі або довічне загрожує трьом колишнім правоохоронцям з тимчасово окупованого Бердянська, які зрадили присязі та працюють з росіянами. 

Про це повідомили у ДБР. 

Після захоплення міста російськими військовими підозрювані, як кажуть слідчі, добровільно вступили до лав окупаційної поліції.

Поліцейський з Бердянська Юрій Микитенко, якого росіяни протримали у полоні майже місяць, казав, що перший час поліція допомагала з розселенням біженців із Маріуполя й патрулюванням вулиць від мародерів, але на початку квітня до відділку прийшли окупанти. 

Підозрювані у держзраді експравоохоронці здали росіянам дані про своїх колег, брали участь в облавах на патріотів та обшуках у них, кажуть детективи. 

Судитимуть їх заочно, адже поки вони знаходяться у Бердянську, де допомагають росіянам вишукувати патріотично налаштованих містян. Відомо, що до міста звезли нові групи ФСБ для пошуків підпілля.

Нагадаємо, що нещодавно стала відома історія молодшого сержанта Дмитра Рашкевича. Разом з побратимами він на початку повномасштабного вторгнення опинився в глибокому російському тилу, а тому був змушений ховатися від окупантів, маскуючись під цивільного та змінюючи конспіративні квартири.

У Бердянську він фотографував поліціянтів-зрадників, розклеював у людних місцях патріотичного змісту листівки, а також розселяв на конспіративні квартири переселенців з окупованого Маріуполя. Виявивши бійців, росіяни захопили їх у полон, катували, вивезли до окупованого Криму, а невдовзі частину повернули в межах обміну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter