З 2 вересня учні 10–11 класів вивчатимуть “Захист України” у спеціалізованих центрах – МОН

Дата: 30 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З 2 вересня учні 10–11 класів будуть вивчати предмет “Захист України” у спеціально створених центрах.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Міністерство впровадило новий освітній проєкт під назвою “Теоретико-методичні засади викладання навчального предмета / інтегрованого курсу “Захист України”. Цей проєкт дозволить центрам відповідно до державного стандарту профільної середньої освіти викладати оновлений курс вже в цьому навчальному році.

За інформацією міністерства, предмет “Захист України” викладатимуть у спеціальних центрах, створених по всій країні, загальна кількість яких становитиме близько 1200. Вони будуть обʼєднувати учнів з різних навчальних закладів, що сприятиме високому рівню підготовки та ефективному засвоєнню знань.

Міністерство також продовжує працювати над створенням оптимальних умов для вивчення предмета і працює над наказом про поділ класів на групи. Такий підхід, за їхніми словами, забезпечить краще засвоєння матеріалу та допоможе учням набути необхідних практичних навичок. Проєкт наказу вже пройшов громадське обговорення, тож міністерство врахувало зауваження та пропозиції. Далі відбудеться погодження та публікація тексту документа.

Зміни цього року стосуватимуться 10 та 11 класів, де курс викладатиметься за новою програмою в спеціально створених центрах. Залучення учнів з різних навчальних закладів до одного центру, на думку МОН, підвищить якість навчання та забезпечить єдиний стандарт підготовки по всій країні.

Нагадаємо, що у квітні цього року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні для хлопців і дівчат на предметі “Захист України”. 

У пояснювальній записці законопроєкту йдеться, що його метою є сприяння розвиткові початкової загальновійськової підготовки як основи підготовки громадян України до національного спротиву.

Творці законопроєкту також сподіваються, що він допоможе формувати відповідальних громадян України, які знатимуть, як гарантувати свою безпеку і безпеку інших, та матимуть “високий рівень оборонної свідомості”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter