Юрій Бутусов позиватиметься проти президента Зеленського та ДБР

Дата: 02 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Журналіст, головред “Цензор.нет” Юрій Бутусов позиватиметься до президента Володимира Зеленського “через брехню” та Державного бюро розслідувань (ДБР) – через відкриття кримінального провадження щодо нього.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” 1 листопада.

Юрій Бутусов. Джерело: 5.ua

Журналіст уточнив, що подаватиме судовий позов до Зеленського “за його брехню” і на ДБР – за незаконне відкриття справи проти нього по ст. 437 “Розв’язання та ведення агресивної війни”. 

“Це тяжка стаття, яка застосовується з 2015 року тільки проти російських злочинців, проти терористів”, – сказав Бутусов.

Він також вважає, що в ДБР немає доказів проти нього.

Нагадаємо, що Бутусов у День пам’яті жертв Голодомору 27 листопада оприлюднив у соцмережі відео, де стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм зі словами: “по окупантах вогонь”. Пізніше журналіст уточнив, що відео було відзняте дуже давно на тренуваннях.

Наступного дня ДБР відкрило кримінальне провадження щодо дій на відео. Також у відомстві заявили, що оприлюднення таких матеріалів завдає шкоди інформаційній безпеці України та дозволяє представникам країни-агресора посилювати тиск на державу.

Оприлюднення відео засудили й у Міноборони, сказавши, що “в умовах гібридної війни ворог уже почав використовувати його у своїх пропагандистських інтересах”.

Водночас представники журналістської спільноти вважають такі дії тиском на Бутусова з боку влади. Їх вже засудили Медіарух та Незалежна медійна рада.

Сам Бутусов назвав відкриття вказаного кримінального провадження “помстою” Зеленського за конфлікт під час пресмарафону президента 26 листопада.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter