Європарламентарі закликали українську владу протистояти злочинам ненависті щодо ЛГБТ

Дата: 08 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Інтергрупа Європарламенту з питань ЛГБТ закликала українську владу протистояти дискримінації людей за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності (СОҐІ). 

Про це йдеться в листі, який отримав Альянс громадського здоров’я у відповідь на своє звернення щодо атак на Асоціацію ЛГБТ “Ліга”. 

Так, останнім часом на офіси “Ліги” в Одесі та Миколаєві скоїли низку атак: псували майно та надсилали погрози, пише “Альянс”: 

“На превеликий жаль, Національна поліція України не розслідує як слід вказані випадки, а головне – навіть не ідентифікує їх як пов’язані з ЛГБТ або нетерпимістю на ґрунті сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності, що ще більше додає безкарності нападникам та підживлює ненависть у суспільстві, яка поширюється на всю ЛГБТ-спільноту”.

Тож, зауважують в організації, вони вирішили звернути увагу європейських партнерів на ситуацію. У відповідь на своє звернення “Альянс” отримав листа від Інтергрупи Європарламенту з питань ЛГБТ, адресованого віцепрем’єрці з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ользі Стефанишин, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, меру Миколаєва Олександру Сєнкевичу  та голові поліції Миколаївської області Сергію Шайхету

У листі висловлюють занепокоєння неадекватною відповіддю правоохоронців на нещодавні злочини ненависті щодо ЛГБТ та громадських організацій в Україні, зокрема “Ліги”.  

“Отже, ми користуємося цією нагодою, щоби спонукати місцеву владу надати правовий захист ЛГБТ-людям, розуміючи, що він настане виключно з реформою Кримінального кодексу України відповідно до рекомендацій Європейської комісії проти расизму та нетерпимості (йдеться, зокрема, про криміналізацію злочинів ненависті за ознаками СОҐІ. – Ред.). Ми також спонукаємо владу повноцінно імплементувати рекомендації Комітету міністрів Ради Європи для боротьби з дискримінацією за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності”, – наголошують європарламентарі. 

Читайте також: “Становище українських ЛГБТ у 2020 році: коротко переповідаємо результати дослідження”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter