ЛГБТ-організація в Миколаєві просить мера засудити погрози на її адресу

Дата: 25 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Асоціація ЛГБТ “ЛІГА” в Миколаєві звернулася до мера Олександра Сєнкевича, щоб той засудив погрози, які надходять на її адресу. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці “Ліги”.  

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич. Фото: interfax.com.ua

ЛГБТ-організація просить мера показати, що Миколаїв безпечний та вільний від стереотипів. 

“Це вперше в Україні, коли зловмисники обрали об’єктом свого нападу самоорганізацію ЛГБТ-спільноти. Можливо, вони вважають, що ми є критично важливою інфраструктурою нашої держави. Саме тому сьогодні ми звертаємося до вас: зробіть відкриту заяву щодо неприпустимості подібних дій та відкритих погроз фізичної розправи щодо спільноти ЛГБТ та покажіть, що наше місто вільне від забобонів, а влада є сильною, яка піклується про безпеку своєї громади”, – йдеться у відкритому зверненні організації. 
 
Нагадаємо, що 18 січня “Асоціація ЛГБТ “ЛІГА” в Миколаєві отримала електронного листа із залякуваннями: в ньому погрожували палити будинки співробітників організації та “різати” їхніх родичів.
 
Ще раніше на поштову адресу “Ліги”, а також до Головного управління Національної поліції Миколаївської області надійшов лист про мінування приміщення організації. Він починався словами “Я збираюся вбити вас усіх бомбою” та адресований “представникам ЛГБТ-спільноти від імені білого населення Німеччини”.  
 
Поліція прибула на місце події, але не виявила предметів або пристроїв, які могли б становити загрозу життю та здоров’ю людей. Правоохоронці кваліфікували інцидент за ч. 1 ст. 259 КК України “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”.  
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter