Поліція шукає прихильників “Традиції і порядку”, які обклеїли агітками офіс ГО “Ліга” 

Дата: 10 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Поліція намагається встановити невідомих осіб, які в серпні цього року розклеїли агітаційні листівки від праворадикального угруповання “Традиція і порядок” на фасаді офісу громадської організації “Ліга” в Миколаєві. 

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці проєкту “Мережі параюристів” громадської організації “Альянс.Глобал” з посиланням на відповідь правоохоронців. 

Фото з фейсбук-сторінки проєкту “Мережі параюристів”

“Ми нагадуємо, що 15 серпня та 22 серпня невідомі із символікою “Традиції і порядку” прийшли під офіс ГО “Ліга” в м. Миколаїв та розклеїли провокаційні погрозливi листівки на фасаді їхнього офісу”, – пишуть у дописі. 

У ньому додають, що стосовно інциденту “Альянс.Глобал” адресував “численні звернення до Національної поліції, які довгий час iгнорували, однак, зрештою, на одне все ж відповіли”. 

Так, у листі від ГУ НП в Миколаївській області йдеться, що правоохоронці не внесли заяву організації до Єдиного реєстру досудових розслідувань, оскільки “надані матеріали не вказують на наявність кримінального правопорушення”.

Утім, правоохоронці побачили в скоєному ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 152 КУпАП (“Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою”). 

Наразі поліція намагається встановити невідомих осіб, щоб опитати їх та вирішити, чи притягати до відповідальності.  

Нагадаємо, що раніше в Маріуполі під час воркшопу “Феміністське письмо”, який проводили 24 жовтня в артцентрі “Платформа ТЮ”, невідомі обклеїли фасад будівлі агітками праворадикальної організації “Традиція і порядок” проти ЛГБТ.    

Читайте також: “Традиція і підлітки: як після зриву прайду в Одесі продовжують протидіяти ЛГБТ”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter