ЄС уперше запровадив санкції проти російських військових через порушення прав жінок

Дата: 07 Березня 2023
A+ A- Підписатися

7 березня, у вівторок, Європейський Союз запровадив санкції проти девʼятьох людей, зокрема двох російських командирів, які брали участь у війні в Україні, та трьох організацій, відповідальних за сексуальне насильство та інші порушення прав жінок.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Раду Євросоюзу.

Фото: Associated Press

Так, у санкційному списку опинилися двоє російських військових командирів, які беруть участь у повномасштабній війні Росії проти України, – Микола Кузнецов і Раміль Ібатуллін. Їх обох вважають причетними до вчинення сексуального насильства та зґвалтувань цивільних українців.

Санкції також запровадять проти двох поліцейських з Москви, двох представників “Талібану” та посадовців у М’янмі та Південному Судані. Обмеження стосуватимуться й іранської в’язниці Гарчак, де утримують жінок.

“Запроваджуючи ці санкції, ми надсилаємо чіткий сигнал злочинцям, що їм не зійдуть з рук їхні злочини. Ці жахливі, нелюдські дії мають наслідки. Це також послання потерпілим: ЄС підтримає вас, де б ви не були”, – пояснив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра.

Санкції передбачають заморожування будь-яких активів, якими володіють підсанкційні особи, а також заборону на в’їзд до ЄС. Місцевим компаніям також заборонено надавати послуги тим, хто перебуває під санкціями.

Нагадаємо, що наприкінці лютого Рада Європейського Союзу ввела додаткові обмежувальні заходи щодо фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з ПВК “Вагнер”, зважаючи на міжнародний масштаб і серйозність діяльності групи, а також її дестабілізаційний вплив на країни, в яких вона діє.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter