ЄС не повинен знижувати планку задля прискорення вступу України — МЗС Данії

Дата: 30 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Данії вважають, що Євросоюз не повинен послаблювати стандарти щодо демократії та корупції задля прискорення вступу України та інших країн-кандидатів, бо це несе ризик імпортування нестабільності в ЄС.

Про це в інтерв’ю Financial Times заявив глава Міністерства закордонних справ країни Ларс Льокке Расмуссен.

Ларс Льокке Расмуссен. Джерело: Scanpix

Він наголосив на тому, що уряд Данії підтримує членство України, Молдови, Грузії та країн західних Балкан в ЄС, проте геополітичні обставини не виправдовують відкладення реформ в цих державах.

На думку Расмуссена, “набагато легше завершити реформи, коли ви прямуєте до членства, ніж тоді, коли ви вже приєдналися”.

Рік тому, 23 червня 2022 року Європейська рада схвалила рекомендації Єврокомісії надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до ЄС за умови здійснення кроків у низці сфер, а Грузії – після розвʼязання низки пріоритетних завдань.

Водночас Єврокомісія у висновку щодо відповідності України вимогам для держави-кандидата запропонувала, щоб ЄС мав право скасовувати цей статус у разі, якщо Україна порушить свої зобов’язання.

Нагадаємо, що 82% українців погоджуються з твердженням про те, що майбутнє України, як успішної вільної країни, залежить від того, чи вона стане членом ЄС. Водночас не погоджуються з цим 14%.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Європейська комісія відзначила, що Україна як країна–кандидат у члени ЄС зробила значні кроки для здійснення реформ, спрямовані на виконання умов, поставлених Європейським Союзом. Це дасть змогу розпочати переговори про вступ України до Альянсу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter