ЄС готується запровадити санкції проти восьми “суддів” і “прокурорів” із Криму

Дата: 05 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Посли Європейського Союзу вирішили додати ще вісьмох людей до санкційного переліку за порушення територіальної цілісності України.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Санкції планують запровадити проти восьми незаконних “суддів” і “прокурорів” із Криму, які ухвалювали “політично вмотивовані рішення або вироки” щодо людей, які не погодилися з незаконною анексією півострова.

Прізвища осіб, стосовно яких запровадять санкції, поки не оприлюднюються.

Офіційно рішення про санкції планують ухвалити та опублікувати 11 жовтня. Наразі санкційний перелік налічує 177 людей і 48 організацій.

Санкції передбачають обмеження на поїздки, заморожування активів і заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів фізичним особам і організаціям.

У вересні 2021 року ці обмежувальні заходи були продовжені ще на шість місяців. Санкції були запроваджені у 2014 році у відповідь на російську анексію українського півострова. Відтоді їх кілька разів продовжували й розширювали.

У червні 2021 року президент України Володимир Зеленський поскаржився, що старі санкції США і ЄС проти Росії вже не працюють. Він вважає, що необхідний новий формат санкційної політики. Раніше санкційну політику світової спільноти розкритикував також керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор інтернет-видання BlackSeaNews Андрій Клименко.

Експерт із питань України та Чорноморського регіону з Центру міжнародних миротворчих операцій Вільфрід Їльге переконаний, що Україна має вести діалог з Німеччиною та європейськими партнерами про наглядовий інститут із санкційної політики або відповідного уповноваженого, який систематично відстежував би реалізацію з боку держав ЄС санкційних режимів проти Росії через її агресію в Автономній Республіці Крим та на Сході України. 

6 серпня стало відомо, чим саме займатиметься експертна підгрупа із санкцій та невизнання окупації в межах Кримської платформи

У червні Міністерство фінансів Росії через загрозу посилення санкцій США вирішило радикально змінити структуру Фонду національного добробуту (ФНД). Цей фонд повністю позбудеться вкладень у доларах США, скоротить інвестиції в британський фунт, замінивши їх на євро, китайські юані й золото.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter