Зеленський поскаржився американським сенаторам на недієвість санкцій проти РФ

Дата: 03 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський прийняв у себе в офісі трьох американських сенаторів. Під час зустрічі він поскаржився, що старі санкції США і ЄС проти Росії вже не працюють. Він вважає, що необхідний новий формат санкційної політики.

Про це інформує пресслужба президента України. 

У зустрічі взяли участь сенатори США Жінн Шахін, Роберт Портман і Крістофер Мерфі, їхні радники та тимчасова повірена в справах США в Україні Крістіна Квін.

З українського боку були присутні перший президент України, глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу президента Андрій Єрмак і його заступники Ігор Жовква, Юлія Свириденко та Андрій Сибіга.

“Нинішні санкції з боку ЄС та США на сьогодні вже не працюють: Росія звикла з цим жити, забираючи при цьому інші території та загрожуючи Європі. Весь цивілізований світ не може цього дозволяти. Тому я вважаю, що треба не просто тиснути, а вибудувати новий формат санкційної політики“, – сказав він.

Зеленський також висловив переконання, що зупинити добудову газопроводу “Північний потік – 2” можуть тільки США та президент Джо Байден.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак наголосив також, що противник, нехтуючи домовленостями про припинення вогню, продовжує обстрілювати українські позиції, зокрема зі снайперської зброї.

Сенаторка Шахін повідомила, що завдяки наданій інформації сенатори чітко розуміють, що відбувається на Сході України. Повідомляється, що вони також отримали дані щодо концентрації російських військ біля кордонів України.

“Ми маємо надіслати дуже сильний сигнал Росії, що вона повинна відвести всіх своїх військових від кордонів з Україною”, – наголосила вона.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена відмовилася від санкцій проти компанії-оператора Nord Stream 2 AG і її керівного директора та члена ради директорів “Роснефтигазу” Матіаса Варніга.

Своє рішення не застосовувати санкції до ключової компанії-учасника будівництва “Північного потоку – 2” американський президент пояснив тим, що проєкт уже фактично добудовано, та небажанням зашкодити відносинам з Німеччиною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter