ЄС думає про додаткові санкції проти Росії через тимчасову окупацію Криму

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

ЄС хоче запровадити додаткові санкції проти Росії у зв’язку з окупацією Криму.

Про це інформує німецьке видання Spiegel Online, посилаючись на конфіденційний документ посольства Німеччини в Брюсселі.

Відповідно до документа, кілька країн на зустрічі представників ЄС закликали до нових обмежувальних заходів.

У документі йдеться, що додаткові санкції мають стати “необхідною відповіддю Росії у зв’язку з русифікацією приєднаних територій, що триває”.

До санкційного списку, який створено невдовзі після окупації Криму Росією та який відтоді регулярно розширювався, хочуть додати п’ять осіб або організацій. Хто конкретно може потрапити до списку, не відомо.

Німеччина спочатку мала застереження щодо такої ідеї. Але, за даними видання, МЗС Німеччини провело перевірку і після її завершення надало свою згоду на заходи. 

Нагадаємо, у лютому 2021 року Дмитро Кулеба висловив здивування, що Європейський Союз збирається вперше запровадити новий санкційний механізм за порушення прав людини через події в Росії, натомість не застосовуючи його у зв’язку з репресіями в окупованому Криму.

Представництво ЄС в Україні відповіло виданню ZMINA, що країни – учасники Євросоюзу визначаються з кожним санкційним кейсом окремо і за принципом одностайності. Відомство утрималося від подальших коментарів щодо запровадження санкцій, до яких закликає Україна. 

12 жовтня Дмитро Кулеба на полях 23-го саміту Україна – ЄС звернувся до глави зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозепа Борреля з проханням застосувати до порушників прав людини в Криму новий глобальний механізм санкцій ЄС, який використовують через порушення прав людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter