Японія ввела санкції через постачання північнокорейської зброї до Росії

Дата: 24 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд Японії ввів санкції щодо одного громадянина Росії та дев’яти російських юридичних осіб за постачання зброї з КНДР. 

Про це розповіли у МЗС Японії. 

Північнокорейський та російський диктатори. Фото: Mikhail Svetlov\ Getty Images

Під обмеження потрапили “Трансморфлот”, “М-Лізинг”, судноплавна компанія “Азіа”, “Східна стивідорна компанія”, військово-морський ракетний комплекс у приморському селищі Дунай, дослідницький комплекс “Володимирівка”, полігон Ашулук, “224-й літній загін” та його генеральний директор Володимир Міхейчик.

Санкції ввели також щодо двох компаній, що зареєстровані на Кіпрі. 

Раніше схожі санкції щодо частини вищезазначених компаній та росіянина Міхейчика ввели у Канаді. Обмеження за постачання озброєння ввела й Південна Корея. 

Загалом вже понад чотири десятки країн занепокоєні наслідками співпраці режимів у Росії та КНДР для безпеки в Європі, на Корейському півострові, в Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі. 

Нагадаємо, що ZMINA детально розповідала, як Росія в обхід санкцій ООН постачає нафту до Північної Кореї. Ці обмеження свого часу підтримувала й російська влада. 

В обмін на це північнокорейський режим постачає до РФ зброю, якою обстрілюють цивільні українські міста. Слідчі налічили вже кілька десятків північнокорейських ракет, що запустили по Україні.

Росіяни вже зупинили роботу комісії ООН, що стежила за санкціями щодо Північної Кореї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter