Південна Корея ввела санкції за співпрацю російського та північнокорейського диктаторів

Дата: 02 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд Південної Кореї ввів у дію обмеження щодо двох російських суден, які перевозять військові вантажі між РФ і Північною Кореєю, а також щодо юридичних і фізичних осіб.

Про це розповіли в МЗС Південної Кореї. 

Північнокорейський корабель у російському порту

Південнокорейські посадовці кажуть, що співробітництво між режимами Путіна та Кім Чен Ина явно порушує резолюції Ради Безпеки ООН та загрожує всьому світу. 

“Уряд уважно стежить за тим, що компенсація, яку Росія надає за експорт зброї Північною Кореєю до Росії, може порушувати резолюції Ради Безпеки або загрожувати нашій безпеці, і продовжить перегляд додаткових заходів, якщо це необхідно”, – переконують у південнокорейському МЗС. 

Щодо юридичних та фізичних осіб, стосовно яких ввели обмеження, то це причетні до відправлення працівників з Північної Кореї, зокрема й айтівців. Ідеться про ТОВ “Інтелект” та його представника Сергія Козлова, а також компанію “Содействие” та її представника Олександра Панфілова

Вже понад чотири десятки країн занепокоєні наслідками співпраці режимів у Росії та КНДР для безпеки в Європі, на Корейському півострові, в Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі. 

Водночас Росія вже зупинила роботу комісії ООН, що стежила за санкціями щодо Північної Кореї.

Нагадаємо, що ZMINA детально розповідала, як Росія в обхід санкцій ООН постачає нафту до Північної Кореї. Ці обмеження свого часу підтримувала й російська влада. 

В обмін на нафту північнокорейський режим постачає до РФ зброю, якою обстрілюють цивільні українські міста. Слідчі налічили вже щонайменше 24 північнокорейські ракети, що запустили по Україні.

Фотографія обкладинки: АР 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter