“Янголи війни”: “Укрпошта” презентувала марки, присвячені медикам

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

26 липня, напередодні Дня медика, “Укрпошта” презентувала у Львові нові благодійні поштові марки під назвою “Медики. На полі бою” та “Медики. В операційній”. Ці марки об’єднані в один марковий аркуш під загальною назвою “Героїчні професії. Янголи війни”.

Про це повідомляє “Еспресо. Захід”.

Фото: Андріана Стахів

Ця марка є частиною серії, яка присвячена героїчним професіям. Хоча робота медиків не така помітна, як робота військових, вона не менш важлива для українців. В “Укрпошті” зазначають: медики забезпечують нашу стійкість і наближають перемогу.

Художнє оформлення здійснив Олександр Охапкін.

“Медики – це люди, які першими евакуйовують людей безпосередньо з поля бою, які у прифронтових госпіталях рятують їхні життя і продовжують реабілітацію, лікування вже в тилу, у більш спокійних регіонах. Тому цією маркою ми хочемо підкреслити вдячність медикам. Низько їм вклоняємося”, – сказав під час презентації марки у Львові директор з розвитку мережі Львівського регіону АТ “Укрпошта” Андрій Данилів.

Кошти, отримані від продажу поштових марок, будуть спрямовані на допомогу лікарням у прифронтових районах.

Тираж маркового аркуша складає 100 000 екземплярів. 

Нагадаємо, що у червні минулого року “Укрпошта” випустила набір “Діти Перемоги малюють Україну майбутнього” з малюнками українських дітей. Дизайн марок розробляли діти. 

Частина грошей від продажів, а саме 40 гривень з кожного маркового аркуша, пішли на допомогу дитячим будинкам та дітям, які втратили батьків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter