“Якщо я викинуся з вікна, теж сміятиметеся?”: київська школярка намагалася вчинити самогубство через булінг

Дата: 01 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У Києві учениця школи №173 вистрибнула з вікна. Родичі дівчинки кажуть, що це сталося через булінг, адже в школі її дражнили “мавпою” через колір шкіри. 

Про це повідомляє “Інформатор”.

12-річна учениця сьомого класу Ангеліна вистрибнула з вікна своєї школи 23 жовтня. Дівчинка розігналася та стрибнула з четвертого поверху школи. Одразу після інциденту медіа почали поширювати інформацію про те, що зробила це школярка через розлучення батьків.  Дізнавшись про таку версію, рідні Ангеліни почали заперечувати це та повідомили, що дівчинку довго дражнили в школі однолітки, адже та мала темний колір шкіри. 

Родичам вона казала, що не хоче ходити до закладу, проте причин не повідомляла. Тітка дівчинки Катерина повідомила журналістам, що перед тим, як стрибнути у вікно, дівчинка спитала в однокласників: “Якщо я викинуся з вікна, ви теж сміятиметеся?”

Наразі школярка перебуває в лікарні, куди її одразу після інциденту доставили медики. Вони кажуть, що дівчинка у важкому стані: її виводять із глибокого сну. 

Водночас, як повідомляють журналісти, рідні побоюються, що адміністрація школи всіляко намагається приховати ситуацію та перекладає провину на батьків. 

“Виконувачка обов’язків директора настільки не хотіла спілкуватися з представниками преси, що попросила охоронця буквально силою виставити журналістів за двері, тому достовірна думка керівництва з приводу цієї ситуації нам невідома”, – повідомили у виданні. 

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли діти в київських школах намагаються накласти на себе руки через нібито булінг однолітків. У червні цього року 14-річний Сергій Петрук викинувся з вікна після того, як став жертвою цькування. 

Як відомо, згідно з дослідженнями ЮНІСЕФ, 24% українських дітей хоча б раз стикались із цькуванням у школі. З них менш ніж половина розповідали про цей досвід батькам, рідним та друзям. Експерти зазначають, що частіше за інших дітей зазнають булінгу сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які через різні життєві обставини “замкнені в собі”.

У грудні минулого року парламент доповнив статтю 173 КУпАП поняттям “булінг”. Відтоді в Україні активно почали притягати до відповідальності кривдників: уперше за цькування в країні покарали в Борисполі, де школярка виклала інтимні фото однолітки в Instagram. Також на сьогодні є щонайменше одне рішення суду щодо притягнення до відповідальності за булінг учителя. 

ZMINA приготувала спеціальну інструкцію для дітей, батьків та вчителів про те, як побороти булінг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter