“Як спілкуватися чуйно, коли ми проживаємо війну”: в Україні зʼявився новий відеокурс з комунікації

Дата: 22 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

21 грудня на ютубі стартував відеокурс з комунікації “Як спілкуватися чуйно, коли ми проживаємо війну”. Ведучі та запрошені гості обговорюватимуть, які виклики постають перед українським суспільством на тлі війни, та даватимуть конкретні поради щодо спілкування, зокрема з військовими та їхніми родинами, а також з людьми, що пережили втрату.

Про це пише “Детектор медіа”.

Фото: “Детектор медіа”

Експерти діляться техніками самопідтримки, обговорюють досвід внутрішньо переміщених українців, а також те, як війна вплинула на стосунки в українських родинах.

Ведучі відеокурсу – головна редакторка “Громадського радіо”, ведуча, тренерка з чутливої комунікації Тетяна Трощинська та директорка Центру психічного здоровʼя та реабілітації ветеранів “Лісова поляна” МОЗ України Ксенія Возніцина. Запрошений гість – Максим Колесников, ветеран ЗСУ, звільнений з полону.

Курс складається з пʼяти тематичних лекцій:

  1. Війна і суспільство. Чутливе спілкування у нових реаліях.
  2. Різний досвід. Як спілкуватися цивільним та військовим.
  3. Травма втрати. Як підтримати й не зашкодити.
  4. Переміщені українці. Адаптація на новому місці.
  5. Родина та досвід війни. Як зберегти та зміцнити стосунки.

Курс розрахований на широке коло українців, зокрема військових і ветеранів та їхніх родин; людей, які переживають втрату; переміщених українців та родин, які приймають у себе внутрішньо переміщених осіб. 

Нагадаємо, що після закінчення війни в Україні щонайменше 15 мільйонів людей у нашій країні потребуватимуть психологічної допомоги. Впродовж 2023 року 85 425 пацієнтів звернулися по психологічну підтримку до лікарів первинної ланки – сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter