World Central Kitchen відновила свою діяльність у секторі Газа

Дата: 30 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

29 квітня, через чотири тижні після загибелі своїх співробітників у секторі Газа, благодійна організація “Всесвітня центральна кухня” (World Central Kitchen) відновила свою діяльність у цьому регіоні.

Про це йдеться на сайті організації.

Джерело: wck.org

“Нам довелося ухвалити рішення: повністю припинити годувати мешканців Гази під час однієї з найстрашніших голодних криз за всю історію або продовжувати усвідомлювати, що співробітників гуманітарних організацій та цивільних осіб можуть убити. Це були важкі дискусії, але в результаті ми вирішили, що повинні продовжувати забезпечувати людей харчовими продуктами в найважчі часи”, – йдеться в заяві WCK.

Представники організації заявляють, що наразі 276 вантажівок з 8 мільйонами порцій їжі, готові до виїзду в сектор Газа через пункт пропуску “Рафах” на кордоні з Єгиптом.

Благодійна організація також відправлятиме вантажівки з Йорданії та використовуватиме порт “Ашдод” – один із трьох головних вантажних портів Ізраїлю. Крім того, WCK побудує третю високовиробничу кухню в Мавасі (ще дві розташовані у Рафаху та Дейр-ель-Балах).

World Central Kitchen є одним з головних постачальників допомоги для населення в секторі Газа. Організація постачила понад 43 мільйони страв до Гази від початку жовтня.

Нагадаємо, на початку квітня поточного року семеро співробітників благодійної організації “Всесвітня центральна кухня” (World Central Kitchen) загинули внаслідок авіаудару армії оборони Ізраїлю по сектору Газа.

Співробітники організації, серед яких були громадяни Австралії, Британії та Польщі, а також палестинці та люди з подвійним громадянством США і Канади, переміщалися сектором Газа на двох броньованих автомобілях з логотипом WCK і ще одному транспортному засобі.

У WCK розповіли, що попри координацію дій з армією оборони Ізраїлю конвой обстріляли під час виходу зі складу в місті Дейр-ель-Балах після розвантаження понад 100 тонн гуманітарної продовольчої допомоги, доставленої до Гази морем.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter