Вже підозрювані у торгівлі людьми чоловіки створили кілька центрів “реабілітаційного рабства” під час слідства

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозри у незаконному позбавленні волі, вчиненому організованою злочинною групою, вісьмом чоловікам, вже підозрюваним у торгівлі людьми. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Наприкінці минулого року ці ж чоловіки отримали підозри у торгівлі людьми за організацію так званих “реабілітаційних центрів” для людей із залежностями на Тернопільщині. 

За суми від 8 до 20 тисяч гривень в місяць постраждалих утримували у кімнатах по п’ять людей з решітками на вікнах. Їхнім рідним натомість розповідали про проходження реабілітації під наглядом висококваліфікованих лікарів. 

Нові підозри чоловіки отримали за організацію схожих центрів на Тернопільщині та Хмельниччині, де загалом тримали 35 людей. “Оздоровлення” у центра коштувало вже від 10 до 20 тисяч гривень на місяць. За цю суму постраждалих поміщали в умови жорсткої ізоляції: забороняли користуватися телефонами та спілкуватися з родичами, виходити на вулицю без нагляду, а замість лікування давали заспокійливі. 

Нині суд обрав шістьом фігурантам  запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, нічний та цілодобовий домашній арешти, а долю ще двох вирішить згодом. Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що з початку поточного року в Україні виявили 67 фактів торгівлі людьми. Проблема сучасного рабства розповсюджена, втім, долати її в Україні заважає корупція. 

Правозахисники неодноразово наголошували, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Зловмисники зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter