Вищий антикорупційний суд оштрафував голову ОАСК Вовка

Дата: 29 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд оштрафував голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. 

Про це повідомили в суді. 

Павло Вовк. Фото: Бабель

Розмір стягнення становить 4 540 гривень. Про накладення штрафу суд просили прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

У коментарі “Українській правді” співрозмовник із САП розповів, що причиною такого клопотання стала неявка Вовка на засідання, де йому мають обирати запобіжний захід у вигляді застави в справі відсторонення від посади. 

У ВАКС зазначають, що ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Минулого року НАБУ звинуватило голову ОАСК Вовка та його колег у створенні злочинної організації для захоплення державної влади, однак досі Вовку так і не змогли обрати запобіжний захід.

Щодо судді вже навіть є рішення про примусовий привід, яке видав ВАКС. Спочатку судді не хотіли задовольняти прохання прокурорів щодо цього, адже не вважали, що голову ОАСК належно повідомили про засідання. Щоб знайти Вовка, детективи приходили на святкування дня народження колишнього нардепа, звідки суддя втікав від них.  

Вовк не вважає себе винним, називає записи його розмов з колегами, які як доказ надали детективи, фальсифікацією, а також розповідає, що звинувачення проти нього – справа рук іноземних агентів.

Голова ОАСК не перший український суддя, якому не можуть обрати запобіжний захід через неявку. Так само не могли обрати запобіжний захід голові Конституційного Суду Олександру Тупицькому. Печерський районний суд столиці декілька місяців безрезультатно намагався зробити це. Причинами неявки Тупицького до суду були неможливість належно забезпечити його охороною та хвороба матері.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter