Вирок отримав мертвий росіянин, що наказав стріляти в цивільного, який відмовився закопати тіло знайомої в ямі

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Суд заочно визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни російського військового, який жорстоко поводився з цивільними на Сумщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ім’я засудженого – Констянтин Озаєв.

Росіянин, судячи з відкритих даних, уже загинув в Україні. У рідному місті посадовці казали його сусідам, що “подвиг, який він здійснив, не під силу кожному”. 

Торік у березні на перехресті вулиць Сумської й Кутузова в селі Боромля засуджений зупинив машину. За кермом був цивільний чоловік, ще троє російських солдатів, які змусили його підвезти їх, а також тіло знайомої водія, яку росіяни вбили на іншому блокпості. 

Озаєв, зупинивши машину та вислухавши водія, запропонував йому закопати знайому у вирві від снаряда або десь біля дороги. 

“Коли чоловік відмовився, військовослужбовець наказав своїм підлеглим спочатку прострелити потерпілому коліна, а потім узагалі сказав убити його. Коли окупанти вже були готові виконати наказ командира, їм надійшло повідомлення про необхідність терміново прибути в інше місце для підкріплення. Окупанти наказали чоловікові витягти з автівки тіло загиблої та поїхали на його авто з місця події”, – розповідали правоохоронці. 

Суд заочно призначив Озаєву 10 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що заочно довічне отримали двоє російських військових, які розстріляли цивільні автівки на Чернігівщині. Йдеться про  Кирила Бойкова та Артема Разінкіна.

Експерти ООН виявили закономірність нападів російських військових на цивільних у деяких областях. Пов’язує всі ці напади те, що жертви перебували в дорозі, щоб задовольнити потреби, наприклад, у харчах, були в цивільному одязі, не мали зброї, а деякі автівки мали напис “Діти” на вікнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter