Викрадений росіянами активіст і журналіст Сергій Цигіпа живий: окупанти оприлюднили відео з ним

Дата: 24 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Журналіст, ветеран АТО, керівник ГО “Каховський плацдарм” Сергій Цигіпа, викрадений росіянами у Новій Каховці на Херсонщині ще 12 березня, живий: окупанти оприлюднили відео з ним.

Записи з’явилися на ютубі і в телеграмі у російських пропагандистських каналах.

Сергій Цигіпа. Джерело: скриншот з відео

На них Цигіпа, відомий активною проукраїнською позицією, розповідає про “сумнівну стратегію української армії”. В описі відео його представляють як “старшого офіцера командування Сил спеціальних операцій української армії, який переїхав до Росії”.

Відео представлене на ютуб-каналі Mr.ОgneV, що має менше тисячі підписників, і у телеграм-каналі проросійського пропагандиста Бориса Рожина

Знайомі чоловіка, зокрема журналіст Олег Батурін, вказують на те, що така позиція і поведінка йому не притаманна.

Нагадаємо, що активіста і журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу російські окупанти викрали 12 березня. До 22 квітня про нього не було жодної інформації.

Також 12 березня у Каховці зник журналіст каховської газети “Новий день” Олег Батурін. Невдовзі російські окупанти його звільнили. Після повернення чоловік розповів, що його били, принижували, погрожували, обіцяли вбити. Але зламати його окупантам не вдалося.

З початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, задіяного в евакуації цивільних.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список буде оновлюватись.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter