На окупованій Херсонщині зник журналіст і громадський діяч Сергій Цигіпа

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині, в місті Нова Каховка, яке тимчасово окуповане російською армією, зник місцевий активіст – ветеран АТО, журналіст, керівник ГО “Каховський плацдарм” Сергій Цигіпа.

Про це 12 березня повідомила Олена Новицька на своїй сторінці у фейсбуку.  

Сергій Цигіпа. Джерело: фейсбук-сторінка громадського діяча

“О 9.00 Сергій з Айсом (Собака. – Ред.) пішов до Таврійську і пропав. Зв’язок з ним втрачено. Всі, хто бачив його вчора, або має будь-яку інформацію про нього – телефонуйте за номером 0955051374”, – написала вона.

Раніше стало відомо про те, що у сусідній Каховці ввечері того ж дня зник місцевий журналіст Олег Батурин. За інформацією його дружини, близько 16:00 журналісту зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біла автостанції, яка знаходиться неподалік будинку Батурина. Більше про нього нічого не відомо..

За повідомленням місцевих чатах у соцмережах, близько 16:50 біля автостанції перебували російські військові.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупанти 11 березня викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова. Група військових зайшла до його кабінету, чоловіка силою виштовхали з кабінету, потім посадили в автівку та відвезли у невідомому напрямку.

12 березня під час мітингу у цьому ж місті російські окупанти викрали координаторку щоденних акцій протесту та громадську діячку Ольгу Гайсумову. Жінка брала активну участь в організації проукраїнських мітингів проти окупації в Мелітополі. З 1 березня вони тривали в місті щодня.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter