Викладачі, що співпрацюватимуть з росіянами на окупованих територіях, в Україні потраплять під санкції

Дата: 02 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про санкції до викладачів та навчальних закладів, які поширюватимуть на тимчасово окупованих територіях України освітні стандарти Російської Федерації.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото з відкритих джерел

“Викладачі та освітні заклади на тимчасово окупованих територіях, які поширювали освітні стандарти РФ, та визнають освітні кваліфікації, присвоєні закладами вищої освіти РФ, потрапляють під спеціальні економічні та інші санкції строком на 5 років”, – йдеться у повідомленні.

Також санкції застосовуються до низки російських закладів вищої освіти та їхніх керівників і науковців, які несуть відповідальність за пропаганду агресивної війни РФ проти України.

Загалом, як зазначає Мінреінтеграції, санкції поширюються на 81 фізичну та 53 юридичні особи.

Таке розпорядження прийняв сьогодні уряд на засіданні, схваливши відповідні пропозиції Мінреінтеграції. Формат реалізації цих санкційних заходів тепер розгляне РНБОУ.

Нагадаємо, що на тимчасово окуповані території Запорізької області для початку навчального року завезуть учителів з Росії. Олена Шапурова, якій загрожує до 10 років за ґратами за колабораціонізм, каже, що 31 серпня на окуповані території Запорізької області мають приїхати вчителі з регіонів Росії, які взяли над ними “шефство”. Загалом мають завезти пів тисячі освітян. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter