Видання Mind.ua виграло суд у підприємиці Альони Шевцової у справі про статтю журналістки Величко

Дата: 14 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

ТОВ “Фьючер Медіа”, видавець Mind.ua, виграв у Верховному Суді України справу за позовом фігурантки статті авторства журналістки Любові Величко – Альони Шевцової – про незаконний ігровий бізнес, яка вимагала офіційного спростування опублікованої на порталі інформації.

Про це повідомляється на сайті видання з посиланням на рішення Верховного Суду від 30 липня.

Джерело: khpg.org

Бенефіціарка ТОВ “ФК “Леогеймінг Пей”, дружина заступника начальника слідчого управління Національної поліції України Євгена Шевцова Альона Шевцова (Дегрік) у судовому позові запевняла, що не є та ніколи не була керівницею юридичної особи Mossada Investments Limited (попередня назва Frugifera Investments Limited, номер ΗΕ 309657).

Водночас видання вказує, що в документах керівницею компанії була вказана Alona Degrik, місце реєстрації якої є таким самим, як і в Шевцової (дівоче прізвище Дегрік) у місті Одеса.

Адвокати позивачки намагалися довести, що це різні люди. Їхнім основним аргументом було те, що вона змінила прізвище з Дегрік на Шевцова під час одруження  2016 року, а рік реєстрації компанія – 2017-ий.

Попри це, Верховний Cуд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду відмовив Шевцовій у задоволенні позову та залишив в силі рішення Апеляційного суду міста Києва у позові проти видавця Mind ТОВ “Фьючер Медіа”.

За висновком Апеляційного суду, який підтвердив Верховний, більша частина інформації, поширеної Mind, не стосується позивача та не порушує її особистих немайнових прав. Ще частина інформації у статті є оціночними судженнями, що не можуть бути спростовані, оскільки є суб’єктивною думкою автора, а не фактами. Правдивість решти інформації підтверджується наявними у справі письмовими доказами.

Нагадаємо, що Любов Величко, яка після виходу розслідування про популярні телеграм-канали стала об’єктом цькування в мережі, заявила про те, що отримувала погрози після статті про нелегальні онлайн-казино.

Також проти журналістки подали два судових позови герої публікації. Так, Альона Шевцова вважала, що Величко ганьбить її честь, гідність і ділову репутацію, і вимагала притягти її до кримінальної відповідальності. Від видання позивачка вимагала 1 млн гривень компенсації.

Так само через нібито заподіяння шкоди репутації проти Величко подав позов IBOX Bank, проте вже в травні відкликав його.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter