В’язниця з конфіскацією майна загрожує одеситам, які тримали в підвалі та змушували жебракувати бездомних

Дата: 01 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В Одесі до суду скерували обвинувальний акт щодо групи осіб, які могли утримувати в підвалі будинку громадян без постійного місця проживання та змушувати жебракувати. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Умови в підвалі, де підозрювані тримали потерпілих

Викрили підозрюваних на початку поточного року. 

Слідству відомо про дев’ятьох потерпілих, на кожному з яких зловмисники щодня заробляли до тисячі гривень. Людей підшукували на вулицях, а згодом поміщали в підвал орендованого будинку. Їм забороняли самостійно покидати приміщення, а тих, хто наважувався, били та тиснули психологічно. 

“Вранці завербованих громадян на автомобілі відвозили в громадські місця з великим скупченням людей, саджали в інвалідні візки, і до вечора вони жебракували. Впродовж усього дня за “працівниками” спостерігали, а ввечері забирали в них весь “виторг” та відвозили до підвалу”, – розповідали в поліції. 

Більшу частину грошей підозрювані забирали собі, а решту витрачали на харчі для потерпілих та обслуговування автомобілів.

Якщо суд визнає підозрюваних винними в торгівлі людьми, то вони можуть отримати до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що торік в Україні встановили понад 80 людей, які постраждали від торгівлі людьми. За оцінкою ОБСЄ, війна в Україні спричинила зростання кількості випадків торгівлі людьми. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter