“Ви ж не жінка, ви людина серйозна”: Зеленського знову звинуватили в сексизмі

Дата: 02 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Президента Володимира Зеленського вчергове звинуватили в сексизмі за висловлювання, які він дозволив собі на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України.

Увагу до слів Зеленського привернули активістки “Ґендера в деталях”.

25 лютого під час виступу Володимира Зеленського на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України сталася…

Опубліковано Гендер в деталях Неділя, 1 березня 2020 р.

Нарада, під час якої президент дозволив собі вдатися до сексизму, відбувалася 25 лютого. Тоді Зеленський, який хотів поспілкуватись із присутніми в залі, попросив жінку першою поставити йому запитання, аргументуючи це “правильністю”. Коли на сексистський коментар очільника країни звернув увагу чоловік із залу, то Зеленський відповів йому: “Так, почекайте, ви ж не жінка, ви людина серйозна!”

Відомо, що українські політики не гребують сексистськими висловлюваннями. Так, нардеп Олександр Дубинський обирав помічниць за зростом, а міському голові Харкова Геннадію Кернесу “не сподобалася” зачіска депутатки Марії Мезенцевої. Щоб побороти сексизм у висловлюваннях посадовців, активістки запустили кампанію “Сексизм-патруль”, у межах якої розповідають про дискримінаційні висловлювання. 

Нагадаємо, що Зеленський разом з уповноваженим з ґендерних питань Запорізької обласної ради Владиславом Марченком та народним депутатом України Максимом Бужанським стали лауреатами антипремії за сексизм “Це яйце!” наприкінці минулого року. Зеленський отримав свою відзнаку за дискримінаційне висловлювання щодо жінок під час виступу на найбільшому у світі кампусі стартапів “Station F” у Франції. Тоді Зеленський назвав українок одним із “брендів” країни.

Детальніше про лауреатів премії ви можете почитати тут

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter