Встановили росіянина, який скидав на цивільних на Херсонщині вибухівку з дрона

Дата: 12 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили російському військовому, який скидав на цивільних вибухівку з безпілотника на Херсонщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Підозрюваний. Фото: Миротворець

Імені підозрюваного не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозру на Степана Суминіна, деталі якої збігаються з повідомленням слідчих. Судячи з даних з бази сайту “Миротворець”, Суминін не єдиний у родині бере участь у вторгненні в Україну: його батько так званий “кубанський козак”. 

У травні 2023 року 21-річний росіянин керував безпілотником, обладнаним гранатою. Підозрюваний отримував зображення з БпЛА в режимі реального часу й обрав своєю ціллю цивільних чоловіка та жінку. Вони йшли вулицею в селі Одрадокам’янка. 

Внаслідок прицільного удару 53-річний потерпілий отримав тяжкі поранення.

Якщо суд визнає Суминіна винним, то він може отримати до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що російські військові не припиняють скидати вибухівку з дронів або атакувати безпілотниками, унаслідок чого отримують поранення та гинуть цивільні та волонтери.

До прикладу, скидали з дрона вибухівку на авто на Херсонщині, скерували безпілотник на подвір’я пенсіонера, якому через це відірвало частину руки, а також атакували FPV-дроном евакуаційний автобус. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter