Вранці окупанти атакували ракетами декілька міст України: пошкоджені обʼєкти інфраструктури, є поранені

Дата: 15 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Вранці 15 лютого російські військові вдарили ракетами по Дніпропетровщині, Хмельниччині, Львівщині та Запоріжжю. Там пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури, житлові будинки та заклади освіти. У Києві та області працювало ППО. На Львівщині та Запоріжжі є постраждалі. 

ZMINA зібрала, що відомо станом на 9:30. 

Вирва у Бучанському районі, яка утворилася внаслідок падіння збитої ракети. Фото: Анатолій Федорук

Так, очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів, що армія РФ атакувала обʼєкти цивільної інфраструктури, обійшлося без постраждалих. Також працювало ППО.

У Хмельницькій ОВА розповіли, що в області є ушкодження цивільних обʼєктів, однак інформація про постраждалих станом на цей час не надходила. В адміністрації закликали зберігати інформаційну тишу, допоки працюють відповідні служби.

Тим часом на Львівщині російські ракети влучили по цивільному обʼєкту інфраструктури, зачепили житлові будинки та школу. 

Очільник тамтешньої ОВА Максим Козицький повідомив, що постраждали троє людей – двоє чоловіків та одна жінка, які живуть у будинках на Науковій. Одного з чоловіків госпіталізували з гематомою надбрівної ділянки, в інших двох людей – різані рани. Допомогу їм надали на місці.

“У 16 житлових будинках на Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч. У ході вранішньої атаки ракета влучила також у землю, неподалік житлових будинків на вулиці Науковій. Пошкоджені вікна у пʼяти- та девʼятиповерхівках, у яких живуть люди, і вікна у центрі зайнятості”, – додав він. 

У Запоріжжі внаслідок обстрілу руйнувань зазнав інфраструктурний обʼєкт. За попередніми даними, постраждали шестеро людини.

“Наразі відомо, що ушкоджень зазнали багатоквартирні будинки, заклад освіти та приміщення обʼєкта торгівлі (вибиті вікна, пошкоджені покрівлі). На місцях вже працюють відповідні служби”, – розповів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв

На Київ армія РФ з різних напрямків спрямувала ракети різного типу. Усі їх збили сили Протиповітряної оборони. За попередньою інформацією, у столиці обійшлося без жертв та руйнувань. Система життєзабезпечення міста працює в штатному режимі.

Однак у Бучанській громаді пошкоджені 5 приватних будинків, розповів міський голова Анатолій Федорук. Уламками ракети вибиті вікна та посічений дах. Обійшлося без жертв. Служби розпочинають обстеження домівок.

Після збиття російської ракети утворилася вирва. 

Нагадаємо, що під час попередньої масованої атаки, яка трапилася зранку 23 січня, загинули п’ятеро цивільних та 46 отримали поранення, а в Києві 21 потерпілий та одна людина в стані клінічної смерті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter