​Впроваджують російські стандарти освіти: двох викладачок Маріупольського державного університету підозрюють у колабораціонізмі

Дата: 23 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Донецька обласна прокуратура заочно повідомила професорці кафедри управління персоналом та економіки підприємства і доцентці кафедри загального менеджменту навчально-наукового інституту управління Маріупольського держуніверситету про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, після окупації Маріуполя викладачки перейшли на бік Росії та погодились очолити захоплений заклад вищої освіти.

У червні 2022 року відповідно до наказів так званого “міністра освіти та науки ДНР” їх призначили на посади виконувачок обов’язків ректора і декана факультету.

Підозрювані розповідають журналістам псевдореспубліки про початок нового навчального року за стандартами освіти РФ відповідно до договорів з російськими навчальними закладами. Крім того, вони співпрацюють з міністерством освіти Росії щодо акредитації та отримання ліцензії МДУ.

Жінок підозрюють у веденні колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині росіяни відряджають учителів до Москви “проходити атестацію”, а випускників змушують вступати до периферійних вишів країни-окупанта. Крім того, діє неофіційна заборона на виїзд освітян з Маріуполя, оскільки в місті бракує кадрів, які готові викладати в школах на окупованих РФ територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter