Впродовж 2024 року на Харківщині до прийомних сімей влаштували 55 дітей

Дата: 08 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У 2024 році на Харківщині створили 9 будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей, до яких влаштували 55 дітей.

Про це пише “Укрінформ” із посиланням на заступницю начальника Служби у справах дітей Харківської ОВА Тетяну Пономаренко.

Фото з відкритих джерел

“У цьому році вже створено 9 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей, до яких влаштували 55 дітей. Протягом 2022-2023 років таких будинків і сімей створено 40, у них влаштовано 252 дітей”, – поінформувала посадовиця.

Вона зазначила, що через обстріли Харківщини армією РФ частина дитячих будинків сімейного типу евакуювалися в більш безпечні регіони. Зі 134 будинків сімейного типу на території області наразі перебувають 94.

Після початку воєнного стану, за словами Пономаренко, в області активно впроваджують патронатне виховання. На Харківщині є 42 патронатних родини, які зараз піклуються про 106 дітей. Близько 30% дітей, які отримують патронатні послуги, згодом повертаються у свої біологічні родини.

За її даними, на Харківщині станом на початок червня зареєстровано 4233 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 98% охоплені сімейними формами виховання (найчастіше – взяття під опіку родичами). 82 дитини влаштовані до державних закладів.

Нагадаємо, 22 березня Кабінет Міністрів України ухвалив зміни, які дозволять спростити процес усиновлення і влаштування в нову сімʼю дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці грудня 2023 року Мінсоцполітики презентувало тизер єдиної державної онлайн-платформи про всиновлення та сімейне виховання дітей “Україна для кожної дитини”. Повноцінно вона запрацювала на початку 2024 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter