В Україні створили онлайн-платформу про всиновлення і виховання дітей

Дата: 22 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

22 грудня 2023 року Мінсоцполітики презентувало тизер єдиної державної онлайн-платформи про всиновлення та сімейне виховання дітей “Україна для кожної дитини”. Її запустять повноцінно на початку 2024 року.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Фото з відкритих джерел

Як повідомляється, за допомогою тизера відомство хоче отримати зворотний звʼязок від потенційних користувачів платформи.

“Україна для кожної дитини” стане  онлайн-платформою, де в єдиному місці можна знайти усю необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дитини в сімейні форми виховання:

  • отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю;
  • дізнатися про сімейні форми виховання;
  • знайти потрібного експерта;
  • отримати підтримку в процесі адаптації дитини і родини;
  • пройти освітні онлайн-курси для майбутніх усиновлювачів.

 “Платформа буде місцем надання консультаційної підтримки, стане своєрідною покроковою дорожньою картою для тих, хто стає на шлях усиновлення й альтернативного батьківства. Таким чином ми популяризуватимемо і стимулюватимемо розвиток сімейного виховання дітей в Україні“, сказала очільниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.

Нагадаємо, на початку вересня поточного року у “Дії” стали доступні ще чотири сервіси: допомога при усиновленні дитини; допомога людині, що доглядає за хворою дитиною; допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю, а також допомога на дитину одинокій матері або батьку.

Від початку 2023 року і станом на вересень в Україні завершили майже 500 справ щодо усиновлення, але кількість дітей, які потребують батьківської любові, сягає 15 тисяч. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter