З початку 2023 року в Україні усиновили близько 500 дітей

Дата: 17 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Від початку 2023 року в Україні завершені майже 500 справ щодо усиновлення, але кількість дітей, які потребують батьківської любові, сягає 15 тисяч.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Назар Танасишин.

Фото з відкритих джерел

Сьогодні кількість дітей, які потребують батьківської любові, сягає більш як 15 тисяч. Цього року ми вже маємо успішну цифру – 484 завершені справи щодо усиновлення. За динамікою усиновлення ми наздоганяємо показники 2021 року“, – сказав посадовець.

Танасишин зазначив, що цьогоріч також на довоєнному рівні зберігається співвідношення кількості кандидатів в усиновлювачі та дітей, які потребують батьківської любові та піклування.

У 2021 році у нас було 16 тисяч дітей та 1300 кандидатів в усиновлювачі. Сьогодні на обліку перебуває понад 1 600 охочих всиновити дитину. Тобто співвідношення 1 до 10 так і зберігається“, – додав він.

За інформацією Танасишина, наразі більшість сиротинців, інтернатів та дитбудинків сімейного типу перебувають в евакуації за кордоном, тому процес усиновлення максимально переведений у цифровий формат. Процес усиновлення в Україні триває в середньому близько року. Для порівняння, в інших країнах в середньому – до 4 років.

Крім того, за словами заступниці голови Київської міської державної адміністрації Марини Хонди, у Києві з початку року вже 40 дітей знайшли нові родини. 

“Усиновлення – це не просто юридична процедура. Це прояв турботи, підтримки та милосердя. А також велика відповідальність, яка потребує багато часу, терпимості та любові”, – зазначила посадовиця.

Вона додала, що зараз у Києві є 325 дітей, які можуть бути всиновлені, та 181 потенційна людина, яка хоче дати дитині сім’ю.

Нагадаємо, впродовж 2022 року в Україні усиновили 479 дітей, а заявки на усиновлення подали 1 252 кандидати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter