Наступного тижня у “Дії” зʼявляться нові сервіси: вони стосуються усиновлення дітей та догляду за людьми з інвалідністю

Дата: 02 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

4 вересня у “Дії” стануть доступні ще чотири сервіси: допомога при усиновленні дитини; допомога людині, що доглядає за хворою дитиною; допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю, а також допомога на дитину одинокій матері або батьку.

Про це повідомив заступник міністерки соціальної політики Костянтин Кошеленко в ефірі “Українського радіо”.

Фото: Судово-юридична газета

 “Зараз в Україні, на жаль, багато дітей залишається без батьків. І такий комплекс послуг з усиновлення він актуальний, і його актуальність зростає. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб він проходив швидко та ефективно. І зараз людям, які задумались про усиновлення, необовʼязково йти особисто в Службу у справах дітей. Вони можуть розпочати цей шлях на порталі “Дія”, – зазначив Кошеленко. 

Наразі на порталі “Дія” українці можуть податися й отримати первинну консультацію щодо усиновлення, а потім зареєструватися як кандидати на усиновлювача. За словами заступника міністерки, це спрощує один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів.

Тож, щоб отримати послугу щодо усиновлення дитини, українцям слід зареєструватися чи авторизуватися в “Дії” та заповнити дані про шлюб, фактичну адресу проживання та дітей, яких ті бажають всиновити.

Після перевірки даних у реєстрах – це займає близько 15 хвилин – користувачі зможуть продовжити заповнення заяви.

Відомості з реєстрів підтягнуться автоматично. Якщо деяких бракує, до заяви треба буде додати фото / сканкопії документів.

Після цього заяву слід підписати електронним підписом та надіслати.

Подружжя, яке вдвох бажає усиновити дитину, має подати спільну заяву, підписану обома членами подружжя. Якщо українець чи українка хоче всиновити дитину одноосібно, але перебуваєте в шлюбі, – на заяву накладається електронний підпис другого з подружжя.

Нагадаємо, що відтепер місце проживання знову можна змінювати онлайн – оновлена послуга доступна на порталі “Дія”. Послугою наразі можуть скористуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку.

Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Якщо один з батьків прагне змінити місце проживання своєї дитини, він має отримати дозвіл другого з батьків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter