У “Дії” знову можна змінити місце проживання: послугу вдосконалили

Дата: 02 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Відтепер місце проживання знову можна змінювати онлайн – оновлена послуга доступна на порталі “Дія”. 

Про це повідомив очільник цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Мінцифра

“Змінюйте місце проживання в кілька кліків – повернули в “Дію” та вдосконалили одну з найпопулярніших послуг. Тепер, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів. Робите лічені кліки “в Дії” – і статус у реєстрі змінюється автоматично, а ви економите свій час та нервові клітини”, – зазначив він.

Так, послугою наразі можуть скористуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку.

Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Якщо один з батьків прагне змінити місце проживання своєї дитини, він має отримати дозвіл другого з батьків. 

Мінцифри разом з Міноборони працюють над відновленням послуги для чоловіків призовного віку.

“Чекайте на оновлення. Продовжуємо створювати найзручніші сервіси для українців. Далі – більше”, – анонсував Федоров.

Нагадаємо, що в застосунку державних послуг “Дія” найближчим часом користувачі зможуть оформити чотири нових види соціальної допомоги. Наразі сервіс перебуває на етапі тестування реальними користувачами. 

Зокрема, йдеться про допомогу в разі всиновлення дитини, допомогу на дітей з тяжкими перинатальними ураженнями нервової системи, тяжкими вродженими порушеннями розвитку, рідкісними орфанними захворюваннями, онкологічними, онкогематологічними захворюваннями, хворих на дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter