У “Дії” зʼявиться сервіс із надання чотирьох видів соціальної допомоги

Дата: 15 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У застосунку державних послуг “Дія” найближчим часом користувачі зможуть оформити чотири нових види соціальної допомоги. Наразі сервіс перебуває на етапі тестування реальними користувачами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Фото: Міністерство цифрової трансформації України

“Ми плануємо запуск сервісу в “Дія – Звернення” на чотири види допомог”, – йдеться у повідомленні. 

Зокрема, йдеться про допомогу при всиновленні дитини, допомогу на дітей із тяжкими перинатальними ураженнями нервової системи, тяжкими вродженими вадами розвитку, рідкісними орфанними захворюваннями, онкологічними, онкогематологічними захворюваннями, хворих на дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність.

Це також допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, а також виплати на дітей одиноким матерям.

Людей, які мають право на отримання однієї з цих допомог, але ще не звертались до органів соціального захисту населення за її призначенням, запрошують протестувати сервіс.

Дані осіб можна вносити в анкету за цим посиланням.

Нагадаємо, з лютого поточного року на поталі “Дія” з’явилося пʼять нових послуг, які допоможуть парам спростити та прискорити процес усиновлення дитини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter