У “Дії” зʼявилося пʼять нових послуг з усиновлення дитини

Дата: 08 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У застосунку державних послуг “Дія” з’явилося пʼять нових послуг, які допоможуть парам спростити та прискорити процес усиновлення дитини.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Фото: Depositphotos

Тепер, окрім уже доступних консультацій з усиновлення дитини та реєстрації усиновлювача онлайн, на порталі “Дія” зʼявилися нові сервіси:

“Більше не потрібно витрачати тижні на збір довідок – усі необхідні документи підтягнуться з реєстрів автоматично. Працюємо над цифровізацією сфери усиновлення, щоб українці без черг та бюрократії могли стати батьками, а діти-сироти зростали в сім’ях”, – зазначають у міністерстві.

Заповнення всіх необхідних даних триває близько 30 хвилин, після чого служба в справах дітей опрацює заявку і проведе поточну перевірку. 

Нагадаємо, що в грудні на порталі “Дія” запустили спеціальний розділ “Дія. Безбар’єрність” для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та літніх людей, щоб поширити доступ громадян до державних послуг. На порталі у відповідному розділі українці зможуть отримати інформацію про те, як знайти першу роботу, отримати пенсію, знайти роботу людям, старшим за 60 років, виїхати за кордон тощо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter