Волонтерів теж закликали створити кадровий резерв для майбутньої роботи у Криму

Дата: 27 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд закликав гуманітарні та волонтерські організації України створити кадровий резерв для майбутньої роботи у деокупованому Криму. 

Із закликом виступила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Відпочивальниці сидять на набережній у Севастополі. Фото: Олександр Аксаков/Getty Images

За оцінкою українських посадовців, після деокупації Криму знадобиться 50 тисяч нових кадрів, значну частину яких треба набрати саме на підконтрольній українському уряду території.   

До прикладу, для Держприкордонслужби необхідно додатково близько 5 тисяч працівників, Нацполіції – близько 7200, ДСНС – близько 3 тисяч, Нацгвардії – 12,5 тисячі, Державній міграційній службі – понад 300, органам прокуратури – близько 550, Держбюро розслідувань – 300 працівників. 

В українських вишах нині триває програма перекваліфікації державних службовців категорій “А” і “Б” для роботи в органах місцевої влади, а з вересня стартує наступна програма. 

“Процес формування кадрового резерву загалом триває динамічно… Хочу звернутися до гуманітарних і волонтерських організацій. Аби вони також почали формувати свої кадрові резерви. Це мають бути люди, готові поїхати на звільнені території для виконання гуманітарної роботи”, – сказала Верещук. 

Нагадаємо, що українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, покинути півострів, допоки є така можливість, а для громадян України на півострові оприлюднили детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter