Після деокупації Криму знадобиться 50 тисяч нових кадрів – Представництво президента в АРК

Дата: 13 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Після деокупації півострова Автономної Республіки Крим Україні для забезпечення керованості ситуації знадобиться близько 50 тисяч різних працівників.

Про це під час брифінгу заявила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

 

Ташева розповіла, що триває реальна підготовка до дій, які слід буде проводити після деокупації півострова.  

Так, до прикладу, за її словами, для забезпечення керованості ситуації на звільненій території Україна має створити щонайменше місцеві військові чи військово-цивільні адміністрації. Такі адміністрації мають працювати безпосередньо на місці.

“Будь-який орган управління – це люди, які працюють у його штаті й діють відповідно до закону та реалізовують визначені завдання. Однак цілком логічно, що ми не зможемо набрати штат таких адміністрацій з місцевих мешканців, які вже майже дев’ять років проживали в окупації… Питання в рівні готовності й знанні чинного законодавства, рівні володіння державною мовою тощо”, – сказала представниця президента.

Вона також повідомила, що в межах експертної роботи Представництво президента України в АРК звернулося до різних державних органів із запитом щодо кадрових резервів.

“За даними МВС, для забезпечення виконання завдань, наприклад, Держприкордонслужби необхідно додатково близько 5 тисяч працівників, Нацполіції – близько 7200, ДСНС – близько 3 тисяч, Нацгвардії – 12,5 тисячі, Державній міграційній службі – понад 300, органам прокуратури – близько 550, Держбюро розслідувань – 300 працівників”, – повідомила Таміла Ташева.

Вона підсумувала, що цифри свідчать про необхідність додаткового залучення близько 50 тисяч осіб, значну частину яких треба набрати саме на підконтрольній українському уряду території.     

Напередодні віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила, що дуже скоро українські відомства почнуть готувати кадровий резерв для Криму.

Нагадаємо, у заяві за підсумками 24 саміту “Україна-ЄС” Європейський Союз наголосив, що відповідно до Статуту ООН і міжнародного права, Україна реалізує невід’ємне право на самооборону від російської агресії. Україна також має право звільнити та відновити повний контроль над усіма окупованими територіями в межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter