Україна готуватиме кадри для звільненого Криму – Верещук

Дата: 08 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила, що дуже скоро українські відомства почнуть готувати кадровий резерв для Криму.

Про це заявила віцепрем’єр-міністерка та міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на міжвідомчій нараді, інформує пресслужба міністерства.

Вона повідомила, що перспектива деокупації Криму свідчить про те, що необхідно починати готувати кадри для Криму вже зараз: правоохоронні органи, працівників юстиції, освітян та інших державних службовців.

За її даними, найближчим часом відповідні відомства отримають доручення готувати кадровий резерв для Криму

У нараді взяли участь представники силового блоку, постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, народні депутати та представники громадських організацій.

Верещук зазначила, що реінтеграція Криму має низку особливостей – це і значна кількість населення, і тривалий період тимчасової окупації. Все це потрібно врахувати під час розроблення законодавчої бази й реінтеграції на практиці.

Голова правління КримSOS Олексій Тільненко розповів на цій нараді, що підтвердження освітніх кваліфікацій фахівців сприятиме формуванню кадрового резерву.

“Питання формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях також важливе і вимагає від української влади підготовчої роботи. На нашу думку, варто скористатися всіма можливостями. Однією з них ми бачимо реалізацію процедури підтвердження здобутих освітніх кваліфікацій на тимчасово окупованих територіях”, – вважає Олексій Тільненко.

На його переконання, йдеться, звісно, не про всі спеціальності. Однак після звільнення окупованих Росією територій не варто розраховувати лише на переміщений з материка персонал. Таке рішення він назвав неоптимальним. Саме тому потрібно долучати до відновлення галузей, зокрема освітньої, місцеве населення та молодь.

Нагадаємо, президент України своїм указом від 24 березня 2021 року введено в дію рішення РНБО про Стратегію деокупації та реінтеграції АР Крим та м. Севастополя. Того ж року уряд своїм розпорядженням затвердив План заходів з реалізації цієї Стратегії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter