Володимира Балуха засудили до трьох років і семи місяців позбавлення волі

Дата: 16 Січня 2018
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму суддя Роздольненського районного суду Олена Тедеєва засудила українського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії поселенні і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. Українця прямо в залі суду взяли під варту.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Захист заявив, що справу проти українця сфабриковано, і його вирок буде оскаржений у вищих інстанціях. Адвокат у дебатах звернув увагу, що в суді не було опитано більшість свідків обвинувачення, докази отримані під час обшуку, не можуть вважатися такими, оскільки здобуті з порушенням законодавства. Крім того, захист звернув увагу на те, що одним зі свідків обвинувачення є психічно хвора людина, а також не був досліджений один із п’яти томів кримінальної справи.

Раніше прокурор Дмитро Корольов запросив для Володимира Балуха п’ять років і один місяць позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, прокурор просив змінити для українського активіста запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою.

Прокурор проігнорував всі докази захисту і вважає, що вина Володимира Балуха доведена, незважаючи на те, що не було розглянуто жодного доказу, які вказують на факт придбання патронів, повідомляє Кримська правозахисна група.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter