Внаслідок підриву ГЕС на Херсонщині вже затопило майже 2 тисячі будинків

Дата: 07 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС станом на ранок 7 червня вже затопило 1 852 будинки на правобережній Херсонщині.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Фото: Associated Press

За його словами, інтенсивність підтоплення зменшується. Однак через значні руйнування дамби вода ще прибуватиме. За прогнозами ОВА, рівень води збільшиться ще приблизно на 1 метр протягом наступних 20 годин. Вночі почало підтоплювати Білозерську громаду, до якої вода не дісталася вчора.

“Затоплено 1 тисячу 852 будинки на правобережній Херсонщині. Вже всі працюють, аби допомогти людям, які опинилися у зоні підтоплення. Вночі по допомогу звернулись 13 людей, серед яких п’ятеро жителів лівобережжя”, – розповів Прокудін.

Станом на 6-ту ранку з Херсонщини вдалось евакуювати 1 457 людей. Зокрема, з мікрорайону Корабел вивезли 1 286 людей. На місці працює поліція, ДСНС та військові.

Нагадаємо, що вранці 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Рівень води в селах та містах швидко підвищується, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра проводиться евакуація населення.

Внаслідок підриву російськими військовими Каховської гідроелектростанції українські посадовці кажуть про “найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття”, а західні партнери України висловлюють обурення, називаючи підрив воєнним злочином. 

Відомо, що підірвана російськими військовими Каховська гідроелектростанція не підлягає відновленню.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter