Внаслідок обстрілу росіянами Костянтинівки загинув 10-річний хлопчик, ще семеро цивільних дістали поранення

Дата: 25 Липня 2023
A+ A- Підписатися

24 липня, у понеділок, російські війська обстріляли Костянтинівку, що на Донеччині. Внаслідок обстрілу загинули двоє цивільних, зокрема 10-річний хлопчик. Поранення дістали ще семеро людей, серед яких – четверо дітей.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора

Так, 24 липня 2023 року, близько 19:10, окупаційні війська обстріляли місто Костянтинівку. За попередніми даними, армія РФ поцілила по населеному пункту касетними снарядами з РСЗВ “Смерч”.

Внаслідок ворожої атаки загинув 10-річний хлопчик. Також зазнали поранень четверо дітей віком від 5 до 12 років – троє дівчат та хлопчик. Серед постраждалих дітей – двоє сестер, одна з яких перебуває в тяжкому стані.

Отримали тілесні ушкодження ще троє людей – дві 35-річні жінки та 44-річний чоловік. Усім їм надали кваліфіковану медичну допомогу. Під час обстрілу громадяни перебували біля зони відпочинку на одній з місцевих водойм.

Остаточна кількість потерпілих встановлюється.

Прокурори здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що за добу 22 липня внаслідок атак російських військ на Донеччині загинули четверо цивільних і ще дев’ятеро людей зазнали поранень.

Крім того, 23 липня на Донеччині, у місті Часів Яр, окупанти зруйнували Палац культури, який місцеві жителі використовували як гуманітарний штаб та місце надання медичної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter