Влітку росіяни стратили чотирьох українських військовослужбовців на території Вовчанського агрегатного заводу

Дата: 05 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
Улітку поточного року росіяни стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську на Харківщині.
 
Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури із посиланням на інтерв’ю виданню Oboz.UA керівника відомства Олександра Фільчакова.
 
Вовчанський агрегатний завод. Фото: “Укрінформ”

“… прокурорами вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених – військовослужбовців Збройних сил України, яких російські військові за наказом командування влітку 2024 року стратили на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ”, йдеться у повідомленні.

Факти документують завдяки співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, зазначив Фільчаков, приводом для початку розслідування стали допити військовополонених росіян, які дали свідчення щодо вчинення вказаного злочину.

“Звісно, розслідування таких злочинів має свої труднощі, особливо через бойові дії, що ускладнюють доступ до місця подій. Проте цей випадок є унікальним, оскільки особа, яка може стати підозрюваною у вказаному провадженні, також перебуває в українському полоні”, зауважив Фільчаков.

Він уточнив, що це відкриває можливість не використовувати процедуру заочного провадження (in absentia), а провести справедливий судовий процес і винести вирок із реальним виконанням покарання. У разі доведення вини підозрюваного, його можуть засудити до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронні органи отримали інформацію, що російські військові стратили на полі бою 93 українських військовополонених.

Раніше ZMINA повідомляла, що 30 вересня російські війська здійснили черговий воєнний злочин на території України, розстрілявши 16 українських військовослужбовців, які були беззбройними та здавалися в полон на Покровському напрямку. Інцидент, ймовірно, трапився біля сіл Миколаївка та Сухий Яр.

Українські слідчі вже надіслали запити до військових частин, розвідувальних структур і міжнародних партнерів з метою отримати детальну інформацію та підтвердження щодо цього воєнного злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter