Влада закликає жителів Покровська, Мирнограда і Селидового евакуюватися до безпечніших регіонів

Дата: 19 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Влада закликала евакуюватися жителів Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області через посилення російських обстрілів.

Про це повідомила віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Евакуація цивільних з Торецька. Джерело: фейсбук-сторінка Головного управління ДСНС України в Донецькій області

Вона наголосила, що на Покровському напрямку ситуація залишається важкою.

“Звертаюся до жителів населених пунктів у безпосередній близькості до лінії фронту. Насамперед це Покровськ, Мирноград, Селидове. Прошу вас евакуюватися. Якщо ви не залучені до оборони населених пунктів, то маєте виїхати до безпечніших регіонів”, – закликала Верещук.

За словами посадовиці, “перебування там цивільних також заважає працювати Силам оборони”.

“Розумію, що ви залишаєте звичну роботу, домівки, майно. Але життя та здоров’я вас і ваших дітей цінніші. Також розумію, що в евакуації ви стикнетесь із труднощами та невідомістю. Але це краще, аніж під обстрілами, на лінії вогню”, – написала Верещук.

Віцепрем’єр-міністерка наголосила, що під час евакуації цивільним допомагатимуть уряд, місцева влада, волонтери та міжнародні організації.

Як пише “Радіо Свобода” з посиланням на виконувача обов’язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрія Третяка, у Мирнограді, до якого наближається армія РФ, залишаються ще приблизно 20 тисяч людей, з яких орієнтовно тисяча – це діти.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів російських військових упродовж доби 18 серпня на Донеччині загинули четверо цивільних. Росіяни вбили мешканців Мирнограда, Торецька і Розливу. Окрім загиблих ще щонайменше дев’ятеро людей отримали поранення. 

Раніше ZMINA повідомляла, що, за даними голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна, у Торецьку досі лишаються близько трьох тисяч людей, але евакуація йде дуже повільно. Щодня виїжджають близько 10–15 людей. За серпень поточного року з міста рятувальники групи “ФЕНІКС” вивезли 35 цивільних.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter