Влада створить робочу групу з моніторингу екологічної ситуації в Криму

Дата: 24 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Керівник Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний, заступник міністра охорони навколишнього середовища, природних ресурсів України Роман Шахматенко та заступник голови Державної екологічної інспекції України Віктор Канцурак домовилися створити міжвідомчу робочу групу з моніторингу екологічної ситуації в Криму.

Про це інформує пресслужба Прокуратури АРК на своїй фейсбук-сторінці. 

“Ігор Поночовний акцентував увагу на необхідності розробки механізму моніторингу правопорушень у зазначеній сфері, оскільки екологічна ситуація в Криму погіршується щороку, а використання результатів такого моніторингу дозволить оперативно реагувати на правопорушення, вчинені на півострові, і забезпечить їх ефективне розслідування”, – мовиться в повідомленні прокуратури.

Учасники зустрічі визначили основні напрями подальшої співпраці, зокрема з розроблення методики розрахунку розмірів збитків в екологічній сфері, заподіяних Російською Федерацією.

“У кримінальних процесах прокуратури автономії вже зафіксовано факти самовільного використання надр “окупаційними органами Російської Федерації”, викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, знищення об’єктів лісового, водного та природно-заповідного фонду тощо”, – зазначили у відомстві.

11 листопада Поночовний заявив, що Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України не проводило моніторингу екологічного стану в тимчасово окупованому Криму.

Як відомо, Прокуратура АРК групує всі злочини, скоєні в Криму, за кейсами, зокрема, щодо умисних убивств, тортур, нелюдського поводження, порушення прав та свобод, тривалих незаконних затриманьпозбавлення права на справедливий суднезаконної депортації та колонізації, незаконного призову до лав Збройних сил РФ та привласнення публічної і приватної власності, культурних цінностей та екологічних злочинів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter